SCADA-programmeur

Colruyt Group | Halle | 12-01-2018 |


Functie:
Als SCADA-programmeur ontwerp en programmeer je de SCADA-toepassingen voor diverse technische installaties in de gebouwen van Colruyt Group. Je werkt nauw samen de PLC-programmeurs en staat ook in voor de opvolging van de systemen die je ontwerpt. 

Als SCADA-programmeur wacht je bij Colruyt Group een boeiende job op het snijpunt van techniek en IT. Je gaat aan de slag in een stimulerende werkomgeving waar je veel bijleert en ook reële groeikansen krijgt.

Je ontwerpt en programmeert SCADA-systemen voor technische installaties (verwarming, koeling, ventilatie) en krijgt je informatie van de PLC-programmeur en/of projectingenieur. Je test de software uit, implementeert die en bent ook verantwoordelijk voor de continuïteit en support van het platform dat je ontwerpt. Daarbij ga je ook constant op zoek naar manieren om gerelateerde processen en standaarden te verbeteren.

Je krijgt in je job een grote vrijheid én verantwoordelijkheid: je volgt je eigen planning maar levert wel binnen de afgesproken termijn een goed werkend visualisatiesysteem op. Je bent kritisch voor je eigen werk en durft tijdig om hulp te vragen aan je collega’s.

Je werkt vanuit Halle.

Profiel:
Ervaring – Je hebt een graduaat/bachelor automatisatie, elektriciteit of elektromechanica (of gelijkwaardig door ervaring). Ook schoolverlaters zijn welkom om hun kans te wagen.
Kennis – Kennis van een SCADA-pakket (wij werken met CIMPLICITY) en ervaring met Visual Basic, .NET en SQL-scripting tools is een pluspunt, maar geen vereiste. Kennis van PLC-programmatie (Omron & Siemens) is zeker een plus.
Analytisch vermogen – Je krijgt bij het ontwerpen van de SCADA-toepassingen de nodige vrijheid om een goed werkend systeem op te leveren: dat vraagt ook het nodige analytische inzicht.
Probleemoplossend vermogen –  Je bent iemand die van aanpakken weet: je detecteert snel een probleem en lost het ook snel zelf op of contacteert de juiste mensen. Je hebt verantwoordelijkheidszin en durft initiatief te nemen.
Talenkennis – Je bent tweetalig Nederlands/Engels zodat je efficiënt kan programmeren en samenwerken met je collega’s. Kennis van het Frans is een plus.

Wij bieden:
Stimulerende werkomgeving – Je ontwerpt systemen voor vernieuwende technologieën (warmterecuperatie, natuurlijke koeling enz.) en werkt mee aan diverse projecten.
Permanente leermogelijkheden – Je leert veel bij van je collega’s en krijgt de kans om interne en externe opleidingen te volgen.
Groeikansen – Op termijn kan je bijvoorbeeld doorgroeien tot projectingenieur voor PLC-projecten.
Extralegale voordelen – Boven op je loon krijg je heel wat extralegale voordelen zoals winstdeelname, groepsverzekering  en maaltijdcheques.

Contact:
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/9979
Laura Obbo