Purchase assistent

colruyt group | Halle | 10-04-2019 |


Functie:

De afdeling elektriciteit zorgt voor de aankoop, het beheer en het onderhoud van de elektrische installaties van Colruyt Group. Ze speelt dus een grote rol in ons dagelijks leven, van de winkelverlichting tot de machines in de distributiecentra. Als purchase assistent wacht je een gevarieerde job!

In jouw rol bied je ondersteuning aan de aankopers van de technische dienst. Dat doe je op twee manieren: enerzijds vervul je een aantal administratieve taken in het hele aankoopproces en anderzijds beheer je de stock.

In het aankoopproces zorg je in de eerste plaats voor de administratie en communicatie van bestellingen. Je contacteert onze leveranciers, plaatst bestellingen en volgt ze op. Je verwerkt de facturen en schrijft bestelbrieven of raamcontracten uit. Kortom: je bewaakt de flow van de aankoop van ons technisch materiaal.

In opdracht van de aankoper sta je ook in voor ons leveranciersbeheer: je zorgt ervoor dat de aankoper over alle nodige info beschikt om succesvol te onderhandelen met de leverancier. Je onderzoekt welke omzet is gedraaid, welke issues er geweest zijn met de leverancier, of er problemen met de facturatie geweest zijn …  Deze informatie bundel je vervolgens in een rapport en bezorg je aan de aankoper.

Daarnaast ben je dus ook verantwoordelijk voor de stock- en artikelbeheer. Je houdt de voorraad in de gaten en maakt voorspellingen met behulp van een softwaresysteem. Je leidt bijvoorbeeld uit het systeem af wat de minimaal en maximaal nodige voorraad is, wat het ideale bestelmoment is …

Je overlegt ook met de technici over de aankoop van alle nodige materialen. Je volgt deze bestellingen nauwgezet voor hen op. Duikt er een dringende vraag of probleem met de levering op? Dan contacteer je de leverancier om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Je werkt nauw samen met onze aankopers, ingenieurs en technische diensten. Je hebt dus ook veel menselijk contact in deze job!

Je werkt in Halle.

Profiel:

Opleiding en ervaring – Je hebt een bachelordiploma in Office Management of gelijkwaardige ervaring. Je werkt in een boeiende technische omgeving, dus affiniteit is zeker meegenomen. Laat dit je zeker niet afschrikken, want ervaring in deze sector of kennis ervan is niet nodig voor deze functie.
Excel-kennis - Je hebt een zeer grondige en praktische kennis van Excel, zodat je snel info kan vergaren en makkelijk kan rapporteren aan de aankopers.
Nauwkeurigheid – Je verwerkt alle gegevens en informatie tot in de puntjes. Je hebt oog voor detail en werkt zeer nauwkeurig zodat de bestellingen altijd kloppen.
Proactiviteit – Je werkt proactief en vermijdt ‘out of stock’-situaties.
Vlot communiceren – Je hebt contact met de interne partners, aankopers en leveranciers. Zowel verbaal als geschreven verlopen die contacten nauwkeurig en respectvol.
Talenkennis – Colruyt Group is een tweetalige omgeving. Dat is voor jou geen probleem, want je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Frans, en je hebt een basiskennis Engels.

Wij bieden:

Aantrekkelijk loonpakket – Boven op je loon krijg je heel wat extralegale voordelen, zoals winstdeelname, een groepsverzekering en maaltijdcheques.
Stimulerende werkomgeving – Bij Colruyt Group werken meer dan 29.000 mensen. En toch zijn we geen nummers. Jij krijgt hier de ruimte om te zijn wie je bent, en de vrijheid om initiatief te nemen.
Permanente leermogelijkheden – Je leert veel bij on-the-job en je krijgt de kans om een breed scala aan opleidingen (voor persoonlijke en professionele ontwikkeling) te volgen. Op termijn zijn er ook doorgroeimogelijkheden op maat van jouw talenten.
Werk-privébalans – Je werkt de klassieke kantooruren, maar met een glijdend uurrooster.
Aangename werksfeer – Je werkt in een bedrijf met een no nonsense-cultuur waar open communicatie belangrijk is.