Startersjob marketing bediende Roeselare

Randstad | Roeselare | 08-11-2018 |


Voor een internationaal voedingsbedrijf regio Roeselare zijn we op zoek naar een specialist marktanalyse & product management.

Door je grondige kennis en sterke analyse van de markt, de klanten, producten, trends, etc. vorm je een belangrijke schakel tussen de sales afdeling, productie, aankoop en R&D en teken je mee het strategisch commercieel beleid uit voor alle productcategorieën. Je bent ook verantwoordelijk voor het communicatiebeleid, om zo een coherent beeld van de organisatie naar buiten te brengen.

Na een grondige interne opleiding op groepsniveau, beng je omzet, winst, productengamma, klanten, commerciële historiek, markt, concurrentie, trends & ontwikkelingen etc. via onderzoek en store checks permanent in kaart. Je doet de nodige analyses, krijgt zicht op het globale salesgebeuren, verwerft een duidelijk beeld van de huidige en toekomstige positionering en treedt op als interne adviseur. Je neemt deel aan verschillende projectgroepen, volgt de introductie van nieuwe klanten en producten op, analyseert de effectiviteit van commerciële acties, rapporteert de resultaten en formuleert nieuwe en/of verbetervoorstellen. Dit moet bijdragen tot het nemen van juiste strategische, commerciële beslissingen en het verder uitbouwen van de marktpositie en operationele performantie binnen de groep.

Als communicatiespecialist, waak je over het imago van de organisatie en een uniforme bedrijfscommunicatie en treedt intern op als specialist en adviseur.


Je hebt een masteropleiding genoten (economische/marketing richting), aangevuld met een eerste ervaring
- Je onderzoektalent, sterke analyse en pragmatische communicatiestijl maken van jou een strategische adviseur
- Je bent Nederlandstalig en kan je zeer vlot uitdrukken in het Frans en Engels (gesproken en geschreven)
- Je kan goed overweg met de diverse Office paketten, vnl. Excel
- Je bent bereid om je op geregelde tijdstippen naar onze vestiging in Frankrijk te verplaatsen